söndag 26 juli 2009

Tisdag 14/7-09


Magnus och hans son kom till oss på måndagskvällen för att vi skulle kunna ta mackscenen med läraren nästkommande morgon. Vi har varit där ett antal gånger nu och börjar få kläm på hur det fungerar så efter tre timmar hade vi alla 10 bilderna och kunde åka hem. En rolig liten detalj är att Adam (som har körkort) fick vara stand-in för Villiam i rollen som pojken när han kör in på macken så nu har regissören, producenten, maskören och inspelningsledaren alla varit med som statister i filmen.

Varje gång vi är ute och filmar på locations slås jag av vilken skillnad det är på hur medgörliga folk är här i jämförelse med i Stockholm. Som idag till exempel, macken öppnas bara för oss kl 6 på morgonen, vi får nycklarna till allt och lämnas sedan ifred med arbetet. När klockan är 9 öppnar macken för vanliga kunder men eftersom att vi inte är klara stoppas kunderna utanför butiken under tagningarna och bes vänta utanför tills vi är klara. Och det går alla med på utan att klaga. Jag kan inte föreställa mig att det skulle gå att ockupera en bensinmack i Stockholm en tisdagmorgon och be kunderna som behöver tanka på vägen till jobbet att "vänta ett par minuter för vi håller på att spela in en novellfilm här"...

Dagens tack går till Annikas bensin och servicebutik för att vi återigen fått tillträde till allas vår favoritmack. Och bilden kommer från scriptakameran igen, Per du måste komma hem snart och ta lite fina bilder som vi kan lägga upp för de som jag tar ser inte mycket ut för världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar