lördag 11 juli 2009

Efterrapport; ondsag 1/7, torsdag 2/7 och fredag 3/7







På onsdagen tog vi fler moppebilder på eftermiddagen och efter det blev det lite plock vid stugan. Det va en ganska lugn dag och mellan tagningarna lät vi oss underhållas av vår nya klapp-pojke Antons gitarrspel. På kvällen spelade vi in en scen på ängen och sen kom Magnus Blomkvist som ska spela läraren. Vi väntade på gryningen. En del sov en dryg timme men de flesta höll sig vakna med hjälp av kaffe och mackor med sylt. Klockan 4 på torsdagen satte vi igång med mordscenen, vi hann med 13 bilder på mindre än 2 timmar. Jag med min ordningsmani fick lite panik av all improvisation och alla ändringar, men Sanna och Sebastian visste så klart vad de höll på med och när vi var klara kände alla att vi gjort ett riktigt bra jobb. Att gå ifrån bildmanuset tycker jag är lite stressande och det kan kännas som att man tappar kontrollen, tur då att regissören och fotografen är så pass duktiga och överblickar bilderna så att det viktiga i scenerna ändå alltid kommer fram. Vår ovärdeliga inspelningsledare Adam har stor erfarenhet av teater och kom på ett sätt att få till slaget så att det verkligen såg ut som att läraren blev träffad. Vi fick dock ta om den bilden ett par gånger, som Villiam (pojken) själv sa: det tar liksom emot att slå någon i huvudet med en spade... I den sista bilden skulle Magnus bli träffad med aluminiumspaden på riktigt, det är en närbild som inte kan fakeas så vi hade tejpat fast en bit av ett liggunderlag på spadens undersida. Efter två tagningar sa Sebastian att han ville ha en tagning där Villiam skulle slå spaden "snabbare" mot huvudet på läraren, Magnus tittade skeptiskt på den exalterade fotografen och sa något om att enligt Newton så innebär en snabbare spade ett hårdare slag.... Sebastian sa att vi bara behövde göra det en gång. Magnus stod ut och den tredje tagningen blev kanonbra! Adrenalinet flödade och när vi va klara tittade vi på allt vi spelat in den morgonen innan det va dags att gå och lägga sig.

Klockan 20.30 började vi på torsdag kväll. Det va scenen efter mordet som behövde bli klar och även lite restbilder från stugan. Sen hade vi ljusvaka i ett par timmar, ingen sov eftersom att vi hade fått relativt många sovtimmar på dagen så vi satt på verandan och spelade gitarr och hade allsång. I gryningen bar det iväg ut på vägarna med mopeden. Det var dags för en av de absolut sista scenerna i manuset och morgondiset låg som en slöja över det vackra landskapet. Klockan 06.30 va vi klara och åkte tillbaka till stugan för att packa ihop och åka tillbaka till Örebro.

Veckans tack går till vår klapp-pojke/praktikant Anton Ahremalm. Och så Maja och Agne Sandberg såklart som hyrde ut sin fina sommarstuga till oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar