söndag 19 juli 2009

Måndag 6/7-09







Vi samlades i Örebro på söndagen den 5:e för att granska vår planeringen inför veckan. Meteorologerna spådde regn, regn och åter regn vilket skulle innebära en katastrof för oss som bara har exteriörer kvar. Trots de dystra väderleksrapporterna beslutade vi oss för att åka tillbaka till sommarstugan i gryningen och vänta ut regnet så vid halv tretiden begav vi oss ut på vägarna med moppen hängande på en förstärkt cykelkrok bakpå en av bilarna. Efter en dryg timme var vi framme, regnet öste ner och vi stannade kvar i bilarna och försökte hålla oss så pigga som det bara gick. Vid fem gick vi i alla fall ut, sminkade Villiam och ställde moppen på plats så att vi åtminstone kunde vänta utomhus. Vid ytterdörren stod vi sedan i gryningsljuset och betraktade regnet som föll ner över skogen, fint va det, men fel...Alla var nu rejält övertrötta och skrattade en aning för högt åt hela situationen så kl 6 öppnade Agne Sandberg ytterdörren och frågade vänligt som vi inte ville vänta inomhus och kanske få i oss lite kaffe och smörgåsar. Gissa om vi ville! Blöta som använda tvättsvampar släpptes vi in i värmen och bjöds på en rejäl frukost som avnjöts tillsammans med värdparet. De tyckte att det va jätteroligt att vi varit och filmat i deras stuga veckan innan och sa att det enda som försvunnit va EN gammal sliten toffel vilket inte gjorde så mycket då frun i huset hade tänkt köpa nya. Så plötsligt blev det tyst. Det smattrande ljudet från regndropparna mot taket hade upphört så hela teamet kastade sig ut genom dörren för att ta den efterlängtade bilden. Vi fick bara ett försök eftersom att pojkens gråa t-shirt sög åt sig av regnet och blev prickig, det hela tog mindre än en minut och sen va vi klara. Klockan va nu 7 och framför oss hade vi en timmes bilresa hem till lägenheten.

Dagen efter hade vi krismöte. Alternativen va att stanna kvar i Örebro och hoppas att meteorologerna hade fel eller att ta en veckas uppehåll och åka tillbaka till Stockholm. Problemet med att vara standby hela tiden utan några som helst garantier om att kunna filma är många, dels har vi inte tillräckligt med pengar för att kunna vara så ineffektiva, dels är det påfrestande för alla som jobbar med oss att vara uppbokade hela tiden trots att ingenting kanske blir gjort. Så vi fattade ett tufft beslut och ringde runt till alla för att meddela att vi pga. vädret tvingas ställa in och börja igen måndagen den 13:e. Så nu tar vi alltså paus och återkommer inte förens nästa vecka, hoppas att alla får en riktigt skön ledighet!

Dagens tack går så klart till Maja och Agne Sandberg för den goda frukosten och med den följer också en ursäkt för den borttappade toffeln. Bilderna kommer från min scriptakamera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar